torsdag 29 december 2016

Rockjewel lagar: Whiskyrökiga musslor

1 nät blåmusslor
2 schalottenlökar, finhackade
lite smör
ca 7,5 dl fiskbuljong (eller hälften grönsaksbuljong)
en tsk sambal badjak
ca 100 gr chèvre eller fetaost
en ganska stor skvätt whisky, gärna rökig.

Smält smör i en stor kastrull, och fräs upp löken tills den är genomskinlig
Lägg i sambal och häll på buljongen.
lägg i osten och låt smälta
Häll på whiskyn
Lägg i musslorna och låt koka några minuter, rör om ett par gånger, koka lite till. Sedan klart att mumsa med gott bröd till :-)

Blir det spad över är det utmärkt som bas för en soppa. Koka upp, lägg i lite goda grönsaker och kuber av t ex lax och/eller annan god fisk. Eller så reder man fonden och har som sås till någon god fisk.

Här en bild på slutresultatet:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar